Home » Nieuws » Blog » Assieraad als tastbare herinnering aan een dierbare
Gouden assieraad hanger met parel Teuns Design goudsmid Wijchen regio Nijmegen

Assieraad als tastbare herinnering aan een dierbare

Asbestemming

Afscheid nemen van een dierbare is intens verdrietig. Na het afscheid komt de stilte. Herinneringen blijven achter. Herinneringen om te koesteren en te delen met elkaar. Zo leeft een dierbare voort in ons leven. Er zijn veel mogelijkheden voor een mooie asbestemming. Soms heeft de overledene een wens uitgesproken, soms moeten de nabestaanden zelf een beslissing over de asbestemming maken. Het is het allerbelangrijkste dat je de tijd neemt die jij nodig hebt om een beslissing te nemen. Natuurlijk kan de as in een mooie urn bewaard worden of de as kan uitgestrooid worden. Het is ook heel mooi om een tastbare herinnering te laten maken. Een assieraad maakt dat je een overleden dierbare altijd dichtbij je kunt dragen. Ook kan op deze manier de as eventueel verdeeld worden over de nabestaanden.

Assieraad

Asringen en ashangers kunnen worden gemaakt met elke materiaalsoort. Je kunt je eigen assieraad zelf ontwerpen, of je wij helpen je met nadenken over een geschikt ontwerp. Ook kan een vingerafdruk verwerkt worden in het sieraad. Wij sluiten de askamer van het sieraad met een lasnaad. Daardoor blijft de as in tact. Je kunt de as persoonlijk bij ons afleveren, zodat wij de as in het sieraad kunnen stoppen.  Je mag als je dat fijn vindt natuurlijk aanwezig zijn bij het overhevelen van de as. Of misschien wil je het erg graag zelf doen. Wij vinden het belangrijk dat je de tijd neemt om te bedenken wat je wilt. Soms is het ontwerpen van een sieraad heel emotioneel en wij willen je graag alle tijd geven om een keuze te maken.

Vermaken

Naast as kunnen er ook nog andere elementen verwerkt worden in een assieraad. Je kunt hierbij denken aan een vingerafdruk of het samenvoegen van trouwringen. Soms laat een dierbare sieraden na waar wij nog een element van kunnen gebruiken, zoals een mooie steen. Wij kunnen van erfstukken weer een nieuw sieraad maken. Jóuw verhaal en óns maatwerk vormen de basis voor jouw persoonlijke assieraad.  Maak als je er aan toe bent gerust eens een afspraak om met ons te kijken naar de mogelijkheden. Wij ontvangen je graag in ons atelier in Wijchen.

Babette en Teun

Teuns Design werkplaats gieten technieken

Persoonlijke aandacht

Wij werken op afspraak

Persoonlijke aandacht voor jou vinden wij bij Teuns Design belangrijk en we halen voldoening uit het afleveren van een sieraad dat helemaal naar jouw wens is. Daarom werken wij op afspraak. En ben je eenmaal in het bezit van een prachtig, persoonlijk sieraad? Dan geven wij je graag tips hoe je lang plezier van jouw sieraden kunt hebben. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken. Ons atelier is gevestigd in het New Road Complex in Wijchen, vlakbij Nijmegen.