Goud

Geelgoud

Goud is het meest geliefde edelmetaal van veel mensen. Na verhitting is goud te buigen en te bewerken op eindeloos veel manieren en daarmee een perfect materiaal voor zowel industrieel gebruik als gebruik voor kunstvoorwerpen zoals sieraden. De zuiverheid van goud wordt gemeten in karaat. De meest voorkomende zijn: zuiver goud -> 24 kt, 91,7% -> 22 karaat, 75% -> 18 karaat, 58,3% -> 14 kt. Zuiver goud is altijd geel. Goud is er in verschillende kleuren, als legering, te krijgen: roodgoud, roségoud en witgoud zijn de meest bekende voorbeelden. Je kunt bij ons je goud inleveren om er een nieuw ontworpen sieraad van te laten maken. Je leest er hier alles over.

 

Witgoud

Witgoud is een legering van goud en palladium of goud en nikkel. Een legering met palladium is iets grijzer van kleur en iets zachter waardoor het uitermate geschikt is om edelstenen in te zetten. en legering met nikkel wordt helderwit. Aan de afgifte van nikkel worden in Europa zeer strenge eisen gesteld. Toch is er nu een nieuw soort 19 karaat witgoud, een legering van goud en nikkel, waarbij de nikkel met een speciale techniek volledig is opgesloten in het goud. Het voordeel van dit nieuwe witgoud is, dat het dankzij de nikkel nóg slijtvaster en harder is. Een voorbeeld van dit 19 karaat witgoud is bijvoorbeeld te zien bij de naamringen.

Witgoud is vaak iets kostbaarder dan geelgoud. Er moet immers meer voor gedaan worden om het materiaal te verkrijgen en palladium is een kostbaar materiaal. Daarnaast is ook palladium net als goud aan een schommelende prijs onderhevig.  De wisselende koers is één van de redenen waarom onze offertes maximaal twee weken geldig zijn.

Roodgoud

Roodgoud is een legering van goud, koper en een heel klein beetje zilver. Roodgoud is donkerder dan roségoud omdat er meer koper aan toegevoegd is. De kleur is daardoor ook minder geel dan rosegoud en heel warm van kleur. Wij zijn echte liefhebbers van roodgoud. Deze kleur toon heel ‘naturel’ aan handen met een blanke huidskleur, terwijl deze kleur de warmte van een getinte huidskleur heel mooi accentueert. Wij gebruiken voornamelijk 14kt roodgoud. Wist je dat we een eigencollectie hebben met onder andere een speciale lijn in roodgoud? Deze heet Sublime Red Collection en is te vinden in onze webshop www.sublime-elements.nl.

Wil jij ook een persoonlijk sieraad laten maken?

Wij ontwerpen graag samen met jou het sieraad waar je naar op zoek bent. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.
Of maak geheel vrijblijvend een afspraak om elkaar in onze werkplaats in Wijchen te ontmoeten.

Neem gerust contact met ons op!