Home » Maatwerk » Vingerafdruk

Vingerafdruk gravure

Wit gouden herinneringsring met vingerafdrukken van ouders van Teuns Design goudsmid Wijchen

Een vingerafdruk laten maken

Wanneer iemand overleden is kun je door de uitvaartbegeleider een vingerafdruk in was laten maken. Afdrukken in siliconen of was verwerken wij tot een mal en dan wordt de vingerafdruk afgegoten. De afdruk is dan exact zo diep als in werkelijkheid en meer geschikt voor een hanger. Een uitvaartbegeleider kan de vingerafdruk ook maken door middel van een scan. Nadeel van deze manier is dat vaak details verloren gaan en de afdruk wat donker en minder gedetailleerd kan zijn. Toch weten we ook hier meestal een goed bruikbaar fragment uit te halen. Twijfel je aan de bruikbaarheid van de afdruk? Neem dan contact met ons op. Dit kan ook via Facebook.

Geschikte materialen

In ieder materiaal kan een vingerafdruk verwerkt worden. Materialen verschillen in hardheid. Wanneer je een vingerafdruk in een ring wilt laten graveren adviseren wij om zo hard mogelijk materiaal te kiezen. Je loopt dat minder risico op slijtage van de gravure. Titanium, goud en palladium zijn hier absoluut geschikt voor. Of denk eens aan het nieuwe witgoud: 19 karaat witgoud is hard en heeft een prachtige, helderwitte kleur. Natuurlijk kan ook in een zilveren ring een afdruk gegraveerd worden. Belangrijk is om dan zeer zorgvuldig met de ring om te gaan. Lees goed onze onderhoudstips door. Heb je nog vragen, of wil je vingerafdrukken laten beoordelen? Stuur ons dan een mail met de afbeelding van de afdruk of maak een vrijblijvende afspraak in ons atelier in Wijchen.

Hart ring geel goud met vingerafdruk door goudsmid Teun van de Vorst Wijchen atelier

Teuns Design werkplaats gieten technieken

Persoonlijke aandacht

Wij werken op afspraak

Persoonlijke aandacht voor jou vinden wij bij Teuns Design belangrijk en we halen voldoening uit het afleveren van een sieraad dat helemaal naar jouw wens is. Daarom werken wij op afspraak. En ben je eenmaal in het bezit van een prachtig, persoonlijk sieraad? Dan geven wij je graag tips hoe je lang plezier van jouw sieraden kunt hebben. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken. Ons atelier is gevestigd in het New Road Complex in Wijchen, vlakbij Nijmegen.