Vingerafdruk als persoonlijke finishing touch

Zelf een goede vingerafdruk maken

Een hele mooie manier om een dierbare persoon dicht bij je te dragen is door een vingerafdruk in je sieraad te laten graveren. Heel mooi in zowel trouwringen als gedenksieraden. Er zijn verschillende manieren om een vingerafdruk te verkrijgen. Zo kun je met een stempelkussen en papier aan de slag. Je maakt een vel papier vol met afdrukken en daar zoeken we samen de mooiste en best bruikbare afdruk uit. Deze manier heeft de voorkeur, omdat er dan altijd een lasergravure gemaakt kan worden. Deze is dieper en om die reden het meest geschikt voor een ring. Ringen zijn immers aan hevige slijtage onderhevig.  Ook kun je een afdruk maken in siliconen. Wij verkopen daar setjes voor. Een siliconen vingerafdruk blijft jaren goed. Wil je tips over het maken van een goede vingerafdruk voor volwassenen en kinderen? Lees dan ons blog.

Een vingerafdruk laten maken

Wanneer iemand overleden is kun je door de uitvaartbegeleider een vingerafdruk in was laten maken. Afdrukken in siliconen of was verwerken wij tot een mal en dan wordt de vingerafdruk afgegoten. De afdruk is dan exact zo diep als in werkelijkheid en meer geschikt voor een hanger. Een uitvaartbegeleider kan de vingerafdruk ook maken door middel van een scan. Nadeel van deze manier is dat vaak details verloren gaan en de afdruk wat donker en minder gedetailleerd kan zijn. Toch weten we ook hier meestal een goed bruikbaar fragment uit te halen. Twijfel je aan de bruikbaarheid van de afdruk? Neem dan contact met ons op. Dit kan ook via Facebook.

Gedenksieraden

Een vingerafdruk wordt vaak verwerkt in gedenksieraden. Er zijn meer mogelijkheden om een mooi herinneringssieraad te maken. Ook een assieraad kan worden voorzien van een vingerafdruk. Daarnaast is het ook mogelijk om een erfstuk te vermaken of de vingerafdruk te graveren op een bestaand sieraad. Natuurlijk kun je bij ons ook zogenaamd ‘oud goud’ inleveren. Dit zijn sieraden die niet meer gedragen worden omdat ze bijvoorbeeld gedateerd zijn of niet passen. Het is erg duurzaam om op deze manier oude sieraden en erfstukken te recyclen. Daarbij is het een fijne gedachte dat deze sieraden niet in een doosje belanden, maar daadwerkelijk weer gedragen worden en deel uitmaken van je leven.

Relatieringen

Niet alleen als je een dierbare hebt verloren, maar ook als je bijvoorbeeld de band met je ouders, broer, zus of je kinderen in een sieraad wilt laten zien, is een vingerafdruk een bijzondere manier om dit te doen. We hebben verschillende voorbeelden van trouwringen waarin het bruidspaar elkaars vingerafdruk draagt. Sommige trouwringen kun je tegen elkaar leggen zodat beide vingerafdrukken een hart vormen. Een mooie dubbele symboliek.

Geschikte materialen

In ieder materiaal kan een vingerafdruk verwerkt worden. Materialen verschillen in hardheid. Wanneer je een vingerafdruk in een ring wilt laten graveren adviseren wij om zo hard mogelijk materiaal te kiezen. Je loopt dat minder risico op slijtage van de gravure. Titanium, goud en palladium zijn hier absoluut geschikt voor. Of denk eens aan het nieuwe witgoud: 19 karaat witgoud is hard en heeft een prachtige, helderwitte kleur. Natuurlijk kan ook in een zilveren ring een afdruk gegraveerd worden. Belangrijk is om dan zeer zorgvuldig met de ring om te gaan. Lees goed onze onderhoudstips door. Heb je nog vragen, of wil je vingerafdrukken laten beoordelen? Stuur ons dan een mail met de afbeelding van de afdruk of maak een vrijblijvende afspraak in ons atelier in Wijchen.

Wil jij ook een persoonlijk sieraad laten maken?

Wij ontwerpen graag samen met jou het sieraad waar je naar op zoek bent. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.
Of maak geheel vrijblijvend een afspraak om elkaar in onze werkplaats in Wijchen te ontmoeten.

Neem gerust contact met ons op!