Home » Reparaties van sieraden

Reparaties van sieraden

Reparaties van sieraden worden in ons eigen atelier in Wijchen uitgevoerd. Naast vakkennis en ervaring hebben we de beschikking over moderne apparatuur, zoals een laser, om iedere reparatie uit te kunnen voeren. Bijvoorbeeld als je een grote beschadiging aan een sieraad hebt, een steen bent verloren, een ring groter of kleiner wilt laten maken of als een doorgezaagde ring weer één geheel moet worden. Ook kapotte kettinkjes, armbandjes of andere sieraden kunnen we repareren. We geven je graag een vakkundig advies. Wegbrengen en ophalen is extra eenvoudig doordat je bij ons voor de deur kunt parkeren. Bel of mail voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Ring groter of kleiner laten maken

Een veelvoorkomende reparatie is het aanpassen van de maat van een ring. Wanneer een ring te groot of te klein is geworden kan de ring weer op maat gemaakt worden. Wanneer de ring te klein is geworden door reumatisch klachten in de vingers waardoor de knokkels groter zijn geworden, zijn er andere oplossingen om de ring weer draagbaar te maken. We kunnen dan afspreken, de ring bekijken en een goed advies geven. Naast het aanpassen van de grootte van ringen, kunnen natuurlijk ook armbanden of kettinkjes op maat gemaakt worden.

oude trouwringen vermaken ouders hergebruikt voor zussen door Teuns Design Wijchen goudsmid
Teuns Design - Toermalijn-zirkonium-roodgoud-scaled-1-1024x684

Steen vervangen of zetting repareren

Helaas gebeurd het wel eens dat er een steen kwijtraakt. Soms raakt een zetting dusdanig beschadigd dat de steen los gaat zitten. Om dit te voorkomen is het belangrijk om bij intensief dragen, zo één keer per anderhalf á twee jaar de zettingen te laten controleren. Wanneer je toch een steen kwijt bent kunnen we de zetting herstellen en een nieuwe steen zetten. We geven garantie op ons eigen zetwerk. Wil je tips voor een goede verzorging en onderhoud van jouw sieraden? Lees er hier meer over.

onderhoud door Teuns Design Jewelry Wijchen goudsmid maatwerk

Zirkonium of titanium sieraad repareren

Wij zijn gespecialiseerd in het werken met bijzondere materialen, zoals zirkonium en titanium. Deze materialen zijn harder dan edelmetaal en hebben andere eigenschappen. Het vraagt doordoor om een andere manier van werken. Je leest er hier meer over.

Teuns Design sieraden vermaken

Sieraad op laten knappen

Reparaties van sieraden die dagelijks of intensief gedragen worden kunnen kleine beschadigingen gaan vertonen. Glanzende delen kunnen mat worden en matte delen kunnen op hun beurt gaan glanzen. Er kunnen krasjes en deukjes ontstaan. Vooral trouwringen hebben veel te lijden. Wanneer een sieraad aan een grote opknapbeurt toe is, kun je bij ons terecht. Ook kapotte slotjes kunnen we vervangen of repareren.

Wanneer je een sieraad wilt laten repareren, opknappen of vermaken kun je eenvoudig een afspraak maken door te bellen, mailen of het contactformulier in te vullen.

Teuns Design werkplaats gieten technieken

Persoonlijke aandacht

Wij werken op afspraak

Persoonlijke aandacht voor jou vinden wij bij Teuns Design belangrijk en we halen voldoening uit het afleveren van een sieraad dat helemaal naar jouw wens is. Daarom werken wij op afspraak. En ben je eenmaal in het bezit van een prachtig, persoonlijk sieraad? Dan geven wij je graag tips hoe je lang plezier van jouw sieraden kunt hebben. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken. Ons atelier is gevestigd in het New Road Complex in Wijchen, vlakbij Nijmegen.