Reparaties van sieraden

Reparaties van sieraden worden in ons eigen atelier in Wijchen uitgevoerd. Naast vakkennis en ervaring hebben we de beschikking over moderne apparatuur, zoals een laser, om iedere reparatie uit te kunnen voeren. Bijvoorbeeld als je een grote beschadiging aan een sieraad hebt, een steen bent verloren, een ring groter of kleiner wilt laten maken of als een doorgezaagde ring weer één geheel moet worden. Ook kapotte kettinkjes, armbandjes of andere sieraden kunnen we repareren. We geven je graag een vakkundig advies. Wegbrengen en ophalen is extra eenvoudig doordat je bij ons voor de deur kunt parkeren. Bel of mail voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Steen vervangen of zetting repareren

Helaas gebeurd het wel eens dat er een steen kwijtraakt. Soms raakt een zetting dusdanig beschadigd dat de steen los gaat zitten. Om dit te voorkomen is het belangrijk om bij intensief dragen, zo één keer per anderhalf á twee jaar de zettingen te laten controleren. Wanneer je toch een steen kwijt bent kunnen we de zetting herstellen en een nieuwe steen zetten. We geven garantie op ons eigen zetwerk. Wil je tips voor een goede verzorging en onderhoud van jouw sieraden? Lees er hier meer over.

Reparatie van een doorgezaagde ring

Er zijn soms medische redenen waardoor je ring doorgezaagd moet worden. Bijvoorbeeld voor een operatie. Als je van te voren weet dat je ring doorgezaagd moet worden kunnen wij dat voor je doen. Het voordeel daarvan is dat we de juiste plek kunnen kiezen zodat bijvoorbeeld de gravure in de ring in tact blijft. Ook de manier waarop we de ring doorzagen zorgt ervoor dat de reparatie van de ring netjes en goed kan gebeuren. Maar wie de ring ook doormidden zaagt, hij kan door ons weer gerepareerd worden.

Ring groter of kleiner laten maken

Een veelvoorkomende reparatie is het aanpassen van de maat van een ring. Wanneer een ring te groot of te klein is geworden kan de ring weer op maat gemaakt worden. Wanneer de ring te klein is geworden door reumatisch klachten in de vingers waardoor de knokkels groter zijn geworden, zijn er andere oplossingen om de ring weer draagbaar te maken. We kunnen dan afspreken, de ring bekijken en een goed advies geven. Naast het aanpassen van de grootte van ringen, kunnen natuurlijk ook armbanden of kettinkjes op maat gemaakt worden.

Sieraad op laten knappen

Reparaties van sieraden die dagelijks of intensief gedragen worden kunnen kleine beschadigingen gaan vertonen. Glanzende delen kunnen mat worden en matte delen kunnen op hun beurt gaan glanzen. Er kunnen krasjes en deukjes ontstaan. Vooral trouwringen hebben veel te lijden. Wanneer een sieraad aan een grote opknapbeurt toe is, kun je bij ons terecht. Ook kapotte slotjes kunnen we vervangen of repareren.

Zirkonium of titanium sieraad repareren

Wij zijn gespecialiseerd in het werken met bijzondere materialen, zoals zirkonium en titanium. Deze materialen zijn harder dan edelmetaal en hebben andere eigenschappen. Het vraagt doordoor om een andere manier van werken. Je leest er hier meer over.

Wanneer je een sieraad wilt laten repareren, opknappen of vermaken kun je eenvoudig een afspraak maken door te bellen, mailen of het contactformulier in te vullen. Ons adres is Nieuweweg 267, Wijchen, in het New Road Complex (bij het vliegtuigje).

 

 

Wil jij ook een persoonlijk sieraad laten maken?

Wij ontwerpen graag samen met jou het sieraad waar je naar op zoek bent. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.
Of maak geheel vrijblijvend een afspraak om elkaar in onze werkplaats in Wijchen te ontmoeten.

Neem gerust contact met ons op!