Home » Onderhoud en garantie

Onderhoud en garantie

Onderhoud

Goed onderhoud is belangrijk voor je sieraden. We geven je graag een aantal tips om goed voor je sieraden te zorgen.

  1. Draag liever geen ringen naast elkaar. Dit zorgt vaak voor grote beschadigingen en slijtage en kan er zelfs voor zorgen dat stenen beschadigen.
  2. Maak je sieraad zo nu en dan schoon. Dit doe je met warm water en een klein beetje zachte zeep. Goed afspoelen en dan met droog deppen met zacht keukenpapier bijvoorbeeld. Eventueel kun je met een zachte tandenborstel vuil uit gravures en zettingen halen. Let op dat je geen krassen maakt.
  3. Breng altijd eerst cosmeticaproducten aan en pas als deze zijn ingetrokken je sieraden aan doen.
  4. Doe je ringen af als je zwaar werk met gereedschappen gaat doen.

Keuze van het materiaal

Houd er rekening mee dat als je sieraden iedere dag wilt dragen, je kiest voor sterke materialen. Zirkonia’s zijn bijvoorbeeld wat kwetsbaarder dan diamanten, die veel harder zijn. Diamanten zijn dus meer geschikt voor intensief dragen. Het zelfde geldt voor zilver en goud: zilver zal veel sneller beschadigingen vertonen dan goud. En 19 karaat witgoud is weer harder dan 14 karaat geelgoud. Wil je meer weten? Wij adviseren je graag.

Daarnaast is het belangrijk om van tijd tot tijd de zettingen van je stenen te laten controleren. Dit is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Wij doen dit kosteloos, dus je kunt daar gerust een afspraak voor maken. Daarnaast kun je sieraden door ons op laten knappen. We kunnen veel gedragen ringen bijvoorbeeld weer mooi polijsten. Matte sieraden worden in de loop van de tijd glanzend, maar zijn door ons weer mat te maken.

Garantie

Goed onderhoud en zorgvuldig omgaan met je sieraad geeft je recht op garantie. Waar je precies garantie op hebt en onder welke voorwaarden kun je lezen bij de Algemene Voorwaarden. Als je vragen hebt mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Teun aan het werk in zijn atelier in Wijchen