Home » Over ons

Teun en Babette van de Vorst

Teun portretfoto Teuns Design goudsmid Wijchen

Teun

Écht iets moois maken, daar doe ik het voor! En dat betekent voor mij het steeds op zoek zijn naar nieuwe technieken. . In 2007 heb ik succesvol de vakopleiding Goudsmeden afgerond aan Vakschool Schoonhoven. Een paar jaar geleden heb ik in Antwerpen een opleiding 3D tekenen van sieraden succesvol afgerond. Hierdoor heb ik nóg meer ontwerpmogelijkheden. Naast mijn bedrijf ben ik mechanical engineer / tekenaar op een R&D afdeling. Mijn gecombineerde achtergrond van goudsmid met engineering heeft ervoor gezorgd dat ik een breed scala van technieken heb. Kwaliteit en duurzaamheid staan bij mij hoog in het vaandel. Voor zowel mijn eigen werk als voor opdrachten ga ik altijd op zoek naar verrassende materialen om naast goud en zilver te gebruiken, zoals witgoud 19kt, palladium, titanium en zirkonium.

De meeste voldoening haal ik uit het realiseren van de wensen van mijn klanten. Het is iedere keer weer een uitdaging om een sieraad te ontwerpen en maken dat precies goed is. Naast het maken van nieuw werk is het ook mogelijk om oude sieraden een nieuw leven te geven. Het is mogelijk om sieraden te vermaken of om het materiaal opnieuw te gebruiken. Het werken met en hergebruiken van ‘oud goud’ vind ik ook erg leuk om te doen, want duurzaamheid vind ik belangrijk. Ik werk uitsluitend op afspraak. Zo weet ik zeker dat ik alle tijd en aandacht kan hebben voor jouw verhaal en specifieke wensen. Na de afspraak maken wij een vrijblijvende offerte. Van daaruit werken we verder.

Babette

Vanaf het begin bouw ik samen met Teun aan ons bedrijf in Wijchen. In 2010 is Teun gestart onder de naam Teun’s Edelsmederij.  In 2016 hebben we onze naam gelijk getrokken aan de domeinnaam van onze website: Teuns Design. Ik ben (mede-)verantwoordelijk voor eigenlijk alle aspecten van de goudsmederij, behalve het smeden zelf. Vier dagen per week ben ik werkzaam als projectmanager bij een bureau voor webdesign en online marketing. Samen hebben Teun en ik twee zoons, Silven van acht en Matisse van veertien.

In november 2021 hebben we onze webshop geopend: Sublime-elements.nl. Samen met (oud-)collega’s heb ik deze webshop gemaakt en gevuld. Gevuld met onze eigen collectie. Alle sieraden hebben we samen ontworpen, gemaakt, gefotografeerd. We hebben veel plezier beleefd aan dit proces en nu alles online staat zijn we hartstikke trots!  Het maken van de foto’s vind ik, naast het onderhouden van de website en de webshop, heel erg leuk om te doen. Ik vind het altijd heel gaaf als een sieraad zó mooi afgewerkt is, dat ik er niets aan hoef te bewerken. Dan is de foto het meest natuurlijk en waarheidsgetrouw. Gelukkig is Teun heel goed in polijsten! Het mooiste van dit vak vind ik dat we zulke emotionele momenten in iemands leven mogen meemaken. Trouwen, geboorte, jubilea, maar ook het afscheid nemen van dierbare personen.  Wij vinden het elke keer weer bijzonder om de mooie herinneringen te mogen horen, en om dan een blijvende en tastbare herinnering aan een dierbare te mogen maken. Jouw verhaal, jouw sieraad.

Babette Boer van de Vorst Teuns Design goudsmid Wijchen
De nieuwe website staat online. We hebben een online portfolio toegevoegd zodat je inspiratie op kan doen. Ook de toolshop van Teun zal in het najaar een plekje krijgen op de nieuwe site. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje!

Teun & Babette

#nieuwewebsite #sieradenportfolio #nognietperfect #toolshopcomingsoon #teunsdesign @sublimeelementsjewelry @babetteboer  #laatjeinspireren
Een tijdje terug plaatsten we een foto van deze ring zonder vingerafdruk. De vingerafdruk staat er inmiddels op en de ring is afgeleverd. Vind je hem ook mooi geworden?

#vingerafdruk #gedenksieraad #herinneringssieraad #wijchen #goudsmid #atelier #teunsdesign
Subtiel en verfijnd. 

#geelgoud #hanger #handgemaakt #goudsmid #wijchen #teunsdesign #persoonlijksieraad #maatwerk
In deze geelgouden ring is de as van een dierbare verwerkt. Wil je meer weten over het laten maken van een assieraad? Lees er alles over op onze website. 
En als je vragen hebt, app of mail gerust. We helpen je graag verder.

#assieraden #persoonlijksieraad #herinneringssieraad #goudsmid #handmade #atelier #wijchen
Deze opengewerkte damesring is gemaakt van geelgoud en maakt deel uit van een set trouwringen. De prachtige briljanten en de ronde vormen maken de ring heel elegant en vrouwelijk. 
Wist je dat wij garantie geven op de zetting? Lees meer over garantie en onderhoud op onze website.

#garantie #onderhoud #goudsmid #vakwerk #wijchen
Deze gouden ring krijgt een vingerafdruk op het hart. Maar ook zonder deze toevoeging is ze al mooi! Wordt vervolgd...

#persoonlijksieraad #werkbankwoensdag #goudsmid #wijchen #atelier #handmade
Just married!
Deze trouwringen mogen officieel gedragen worden. En weet je wat zo mooi is? Ze zijn gemaakt van familiegoud. En dat maakt ze extra bijzonder. 

#trouwringen #eenlevenlang #handgemaakt #atelier #goudsmid #wijchen #familiegoud #oudgoudinleveren #justmarried #trouwringen
Last minute Moederdag cadeau nodig? 
We zijn vanmiddag in ons atelier aanwezig, zodat je iets moois uit onze collectie kunt uitzoeken. Op sublime-elements.nl kun je je alvast oriënteren. 
Stuur je even een appje voor je komt? 06-12411447.

Teun

#moederdagcadeau #eigencollectie #hanger #aanschuifring #goudsmid #handmade #atelier #teunsdesign
Een bijzonder sieraad: een baardsieraad om precies te zijn. Een juweel om in een baard te dragen: een unieke opdracht om te mogen maken. En een perfect voorbeeld van maatwerk tijdens ons thema van deze maand: April...ik maak wat je wil!

#persoonlijksieraad #aprilikmaakwatjewil #baardsieraad #zilverenbaardsieraad #goudsmid #wijchen #teunsdesign
April...ik maak wat je wil!
Deze maand staat op onze socials bijzonder maatwerk centraal. Deze geelgouden oorbellen met vingerafdruk worden inmiddels volop gedragen. 

Wil je ook een persoonlijk sieraad laten maken? Stuur je verzoek naar teun@teunsdesign.nl of laat je inspireren op onze website.

Fijne zondag!

#maatwerk #persoonlijksieraad #vingerafdruk #goudenoorbellen #handmade #goudsmid #wijchen #teunsdesign
Dit sieraad hebben we mogen maken voor een hele dierbare vriendin. Deze ring heeft zij voor zichzelf laten maken om een grote mijlpaal te vieren. Eerst is er samen een ontwerp in 3D gemaakt. De kleurencombinatie is geïnspireerd door het gebruik van roodgoud in onze eigen collectie. De zetting is gemaakt van witgoud en heeft aan de binnenkant een open hart vorm. Dat is een heel mooi persoonlijk detail. De steen is een ioliet. 

#sieraadvoorjezelf #ioliet #roodgous #witgoud #3dtekenen #goudsmid #wijchen #teunsdesign @sublimeelementsjewelry
We sluiten de maand van de liefde vandaag af met deze beauties ❤
Deze set trouwringen is gemaakt van 18 karaat geelgoud. 

Hebben jullie trouwplannen en willen jullie deel uitmaken van het ontwerpproces van jullie persoonlijke set trouwringen? Maak dan een afspraak door te mailen naar teun@teunsdesign.nl.

Fijne dag!

#trouweninwijchen #trouweningelderland #trouweninbrabant #goudsmid #wijchen #teunsdesign #handmade
Teuns Design werkplaats gieten technieken

Persoonlijke aandacht

Wij werken op afspraak

Persoonlijke aandacht voor jou vinden wij bij Teuns Design belangrijk en we halen voldoening uit het afleveren van een sieraad dat helemaal naar jouw wens is. Daarom werken wij op afspraak. En ben je eenmaal in het bezit van een prachtig, persoonlijk sieraad? Dan geven wij je graag tips hoe je lang plezier van jouw sieraden kunt hebben. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken. Ons atelier is gevestigd in het New Road Complex in Wijchen, vlakbij Nijmegen.