Teun en Babette van de Vorst

Teun

Écht iets moois maken, daar doe ik het voor! En dat betekent voor mij het steeds op zoek zijn naar nieuwe technieken. . In 2007 heb ik succesvol de vakopleiding Goudsmeden afgerond aan Vakschool Schoonhoven. Een paar jaar geleden heb ik in Antwerpen een opleiding 3D tekenen van sieraden succesvol afgerond. Hierdoor heb ik nóg meer ontwerpmogelijkheden. Naast mijn bedrijf ben ik mechanical engineer / tekenaar op een R&D afdeling. Mijn gecombineerde achtergrond van goudsmid met engineering heeft ervoor gezorgd dat ik een breed scala van technieken heb. Kwaliteit en duurzaamheid staan bij mij hoog in het vaandel. Voor zowel mijn eigen werk als voor opdrachten ga ik altijd op zoek naar verrassende materialen om naast goud en zilver te gebruiken, zoals witgoud 19kt, palladium, titanium en zirkonium.

De meeste voldoening haal ik uit het realiseren van de wensen van mijn klanten. Het is iedere keer weer een uitdaging om een sieraad te ontwerpen en maken dat precies goed is. Naast het maken van nieuw werk is het ook mogelijk om oude sieraden een nieuw leven te geven. Het is mogelijk om sieraden te vermaken of om het materiaal opnieuw te gebruiken. Het werken met en hergebruiken van ‘oud goud’ vind ik ook erg leuk om te doen, want duurzaamheid vind ik belangrijk. Ik werk uitsluitend op afspraak. Zo weet ik zeker dat ik alle tijd en aandacht kan hebben voor jouw verhaal en specifieke wensen. Na de afspraak maken wij een vrijblijvende offerte. Van daaruit werken we verder.

Teun portretfoto Teuns Design goudsmid Wijchen

Babette

Vanaf het begin bouw ik samen met Teun aan ons bedrijf in Wijchen. In 2010 is Teun gestart onder de naam Teun’s Edelsmederij.  In 2016 hebben we onze naam gelijk getrokken aan de domeinnaam van onze website: Teuns Design. Ik ben (mede-)verantwoordelijk voor eigenlijk alle aspecten van de goudsmederij, behalve het smeden zelf. Vier dagen per week ben ik werkzaam als projectmanager bij een bureau voor webdesign en online marketing. Samen hebben Teun en ik twee zoons, Silven van acht en Matisse van veertien.

In november 2021 hebben we onze webshop geopend: Sublime-elements.nl. Samen met (oud-)collega’s heb ik deze webshop gemaakt en gevuld. Gevuld met onze eigen collectie. Alle sieraden hebben we samen ontworpen, gemaakt, gefotografeerd. We hebben veel plezier beleefd aan dit proces en nu alles online staat zijn we hartstikke trots!  Het maken van de foto’s vind ik, naast het onderhouden van de website en de webshop, heel erg leuk om te doen. Ik vind het altijd heel gaaf als een sieraad zó mooi afgewerkt is, dat ik er niets aan hoef te bewerken. Dan is de foto het meest natuurlijk en waarheidsgetrouw. Gelukkig is Teun heel goed in polijsten! Het mooiste van dit vak vind ik dat we zulke emotionele momenten in iemands leven mogen meemaken. Trouwen, geboorte, jubilea, maar ook het afscheid nemen van dierbare personen.  Wij vinden het elke keer weer bijzonder om de mooie herinneringen te mogen horen, en om dan een blijvende en tastbare herinnering aan een dierbare te mogen maken. Jouw verhaal, jouw sieraad.

Babette van de Vorst Teuns Design goudsmid Wijchen

Wil je meer weten over de mogelijkheden en een afspraak maken in ons atelier in het New Road Complex in Wijchen, vlakbij Nijmegen? Of heb je een concrete vraag? Neem dan contact met ons op.

 

Neem contact met ons op!

 

 

Wil jij ook een persoonlijk sieraad laten maken?

Wij ontwerpen graag samen met jou het sieraad waar je naar op zoek bent. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.
Of maak geheel vrijblijvend een afspraak om elkaar in onze werkplaats in Wijchen te ontmoeten.

Neem gerust contact met ons op!