Goud inleveren voor een nieuw ontworpen sieraad

Je kunt bij ons je eigen goud inleveren. Heb je een mooi sieraad gezien en wil je daar jouw eigen goud voor gebruiken? Dat kan. Je kunt ook samen met ons een eigen ontwerp maken. Of misschien heb je een moodboard dat we als uitgangspunt kunnen gebruiken. Maar voordat we aan de slag gaan doen we eerst goed onderzoek naar de kwaliteit van jouw goud. Goud is eigenlijk altijd gelegeerd en de legering kan verschillen. Lees hier meer over goud en de verschillende legeringen. Nadat we de legering én de kwaliteit van het goud dat je inlevert hebben vastgesteld kunnen we twee dingen doen. We kunnen jouw goud smelten en dat goud gebruiken om een nieuw sieraad mee te maken. Of je levert het goud bij ons in en we verrekenen de waarde met het sieraad dat we voor jou gaan maken. De prijs die je voor het goud krijgt is afhankelijk van veel factoren. Denk hierbij aan gewicht, kwaliteit, legering en natuurlijk de goudkoers. Omdat wij het afleveren van sieraden van een hoge kwaliteit erg belangrijk vinden, zullen we je altijd een eerlijk advies geven over de bruikbaarheid van jouw goud.

Eigen goud gebruiken

Wanneer de kwaliteit van het goud dat je inlevert goed is, kunnen we jouw eigen goud gebruiken voor een nieuw sieraad. We smelten het goud en maken er een iets nieuws van. Wanneer je eigen goud wilt gebruiken voor een nieuw sieraad moet je er rekening mee houden dat er oneffenheden of minuscule putjes kunnen ontstaan. Soms zijn deze ook na het afwerken nog een klein beetje zichtbaar. Omdat ze nauwelijks zichtbaar zijn is dat op zich niet erg, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Soms is je eigen goud niet voldoende om het hele sieraad van te maken. In dat geval voegen wij ‘nieuw’ goud van onszelf toe. De kleur van hergebruikt goud en nieuw goud kan verschillen. Wanneer je gouden sieraden inlevert waar ook mooie, gave edelstenen in zitten, kun je die edelstenen soms ook hergebruiken in je nieuwe ontwerp. Je kunt ook goud inleveren en het materiaal in tact houden. Lees hier meer over het vermaken van sieraden.

Wil je meer informatie over goud inleveren?

We begrijpen dat je vragen hebt over het inleveren en hergebruiken van jouw sieraden. Bel of mail gerust met je vraag. Je mag ook het contactformulier invullen. We helpen je graag verder.

Wil jij ook een persoonlijk sieraad laten maken?

Wij ontwerpen graag samen met jou het sieraad waar je naar op zoek bent. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.
Of maak geheel vrijblijvend een afspraak om elkaar in onze werkplaats in Wijchen te ontmoeten.

Neem gerust contact met ons op!