Home » Materialen » Goud inleveren

Goud inleveren

Familiegoud of oud goud inleveren

Je kunt bij ons je eigen goud inleveren. Heb je een mooi sieraad gezien en wil je daar jouw eigen goud voor gebruiken? Dat kan. Je kunt ook samen met ons een eigen ontwerp maken. Of misschien heb je een moodboard dat we als uitgangspunt kunnen gebruiken. Maar voordat we aan de slag gaan doen we eerst goed onderzoek naar de kwaliteit van jouw goud.

gouden zegelring met monogram gravure initialen handgemaakt door goudsmid Teuns Design in Wijchen

Hoe gaat het in zijn werk?

Goud is eigenlijk altijd gelegeerd en de legering kan verschillen. Lees hier meer over goud en de verschillende legeringen. Nadat we de legering én de kwaliteit van het goud dat je inlevert hebben vastgesteld kunnen we twee dingen doen. We kunnen jouw goud smelten en dat goud gebruiken om een nieuw sieraad mee te maken. Of je levert het goud bij ons in en we verrekenen de waarde met het sieraad dat we voor jou gaan maken. De prijs die je voor het goud krijgt is afhankelijk van veel factoren. Denk hierbij aan gewicht, kwaliteit, legering en natuurlijk de goudkoers. Omdat wij het afleveren van sieraden van een hoge kwaliteit erg belangrijk vinden, zullen we je altijd een eerlijk advies geven over de bruikbaarheid van jouw goud.

We begrijpen dat je vragen hebt over het inleveren en hergebruiken van jouw sieraden. Bel of mail gerust met je vraag. Je mag ook het contactformulier invullen. We helpen je graag verder.

Wist je dat…

…wanneer je gouden sieraden inlevert waar ook mooie, gave edelstenen in zitten, je die edelstenen soms ook kunt hergebruiken in je nieuwe ontwerp?

Laat je inspireren

In het sieradenportfolio laten we voorbeelden zien van wat er mogelijk is. Laat je inspireren door materialen en technieken.