Titanium sieraden

Titanium sieraden en zirkonium sieraden maken wij in eigen atelier. Titanium is een van de hardste natuurlijke metalen. Het heeft een grijze kleur en is slijtvast als platina. Titanium is heel licht van gewicht en neemt snel de lichaamswarmte aan. Het is mogelijk zowel edelstenen als gravures aan te brengen. De hardheid van het materiaal maakt dat de werkwijze anders is dan bij edelmetalen die zachter zijn, zoals goud. Het kan bijvoorbeeld niet gesoldeerd worden. Doordat Teun zijn loopbaan als metaalbewerker is begonnen beschikt hij over de ervaring en expertise om met materialen zoals titanium en zirkonium te werken. Ons atelier is hier deels op ingericht met alle benodigde gereedschappen.

Titanium sieraden op maat maken

Titanium is heel hard en daardoor is de maat moeilijk aan te passen. We vinden het daarom belangrijk dat we zorgvuldig samen met jou de maat bepalen. Bij trouwringen kiezen we er daarom voor om een tussentijdse pasafspraak te maken. Dit doen we voordat we andere bewerkingen aan de ring uitvoeren, zoals stenen zetten of een lasergravure maken. Pas als de maat helemaal goed is, worden de bewerkingen uitgevoerd. Dit is ook voor zirkonium de werkwijze.

Titanium sieraden voor mannen

Een titanium is een goed alternatief voor rvs of stalen sieraden. Titanium is behoorlijk krasvast en draagt comfortabel. Het is een stoer materiaal wat veel gekozen wordt door jongens en mannen om sieraden van te laten maken. Het is mogelijk door een speciale behandeling titanium te kleuren. Deze kleur is niet helemaal slijtvast en daarom is gekleurd titanium minder geschikt voor trouwringen.

Wil je een titanium sieraad laten maken? Neem dan contact op om een afspraak te maken. We bespreken samen jouw wensen en de mogelijkheden. Mail naar teun@teunsdesign.nl of vul het contactformulier in.

Wil jij ook een persoonlijk sieraad laten maken?

Wij ontwerpen graag samen met jou het sieraad waar je naar op zoek bent. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.
Of maak geheel vrijblijvend een afspraak om elkaar in onze werkplaats in Wijchen te ontmoeten.

Neem gerust contact met ons op!