Home » Materialen » Zirkonium

Zirkonium sieraden

Eigenschappen van zirkonium

Zirkonium is van nature grijs, iets lichter grijs dan titanium, en heeft een prachtige zijdeglans en is slijtvast. Door een speciale manier van verhitten krijgt zirkonium een fantastische zwarte kleur. deze bovenste laag is zeer hard en daarom goed geschikt voor trouwringen die dagelijks gedragen worden. De slijtage van de zwarte laag laat zich een klein beetje met dat van goud vergelijken. Zirkonium is wat moeilijker aan te passen in maat. We hechten er daarom veel waarde aan om samen met jou goed en zorgvuldig de maat te bepalen.

Voordelen

Daarnaast zijn zirkonium sieraden licht van gewicht en nemen snel de lichaamstemperatuur aan waardoor het erg comfortabel op de huid draagt. Het is mogelijk om edelstenen en gravures aan te brengen in sieraden van zirkonium, net als bij titanium. Het laat zich ook erg mooi combineren met verschillende kleuren goud en materialen zoals titanium, zowel in zijn oorspronkelijke grijze kleur, als met de zwarte laag.

Expertise in zirkonium sieraden

Ruim tien jaar werken we bij Teuns Design nu met zirkonium. Door de achtergrond van Teun als metaalbewerker, kunnen we zelf het materiaal goed bewerken: we hebben een eigen draaibank en laser in ons atelier om verschillende bewerkingen te kunnen uitvoeren. We laten ons graag uitdagen door dit materiaal, vooral om verfijnde zirkonium sieraden te maken.

Wil jij ook een persoonlijk sieraad laten maken?

Wij ontwerpen graag samen met jou het sieraad waar je naar op zoek bent. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.
Of maak geheel vrijblijvend een afspraak om elkaar in onze werkplaats in Wijchen te ontmoeten.

Stuur ons een bericht

  • Door dit formulier te versturen ga je akkoord met de privacyverklaring.