Zirkonium sieraden

Zirkonium is een natuurlijk metaal en behoort tot de titaangroep. Het wordt door zijn eigenschappen gebruikt in de industriële sector. Het is een ontzettend veelzijdig en hoogwaardig  materiaal. Wij gebruiken het natuurlijk als grondstof voor bijzondere, unieke sieraden. Zowel maatwerk zirkonium sieraden als eigen ontwerpen in de Sublime Black Collection.

Eigenschappen van zirkonium

Zirkonium is van nature grijs, iets lichter grijs dan titanium, en heeft een prachtige zijdeglans en is slijtvast. Door een speciale manier van verhitten krijgt zirkonium een fantastische zwarte kleur. deze bovenste laag is zeer hard en daarom goed geschikt voor trouwringen die dagelijks gedragen worden. De slijtage van de zwarte laag laat zich een klein beetje met dat van goud vergelijken. Zirkonium is wat moeilijker aan te passen in maat. We hechten er daarom veel waarde aan om samen met jou goed en zorgvuldig de maat te bepalen.

Voordelen

Daarnaast zijn zirkonium sieraden licht van gewicht en nemen snel de lichaamstemperatuur aan waardoor het erg comfortabel op de huid draagt. Het is mogelijk om edelstenen en gravures aan te brengen in sieraden van zirkonium, net als bij titanium. Het laat zich ook erg mooi combineren met verschillende kleuren goud en materialen zoals titanium, zowel in zijn oorspronkelijke grijze kleur, als met de zwarte laag.

Expertise in zirkonium sieraden

Ruim tien jaar werken we bij Teuns Design nu met zirkonium. Door de achtergrond van Teun als metaalbewerker, kunnen we zelf het materiaal goed bewerken: we hebben een eigen draaibank en laser in ons atelier om verschillende bewerkingen te kunnen uitvoeren. We laten ons graag uitdagen door dit materiaal, vooral om verfijnde zirkonium sieraden te maken.

Webshop met eigen collectie zirkonium sieraden

We maken zowel maatwerksieraden, als sieraden uit onze eigen collectie. In onze webshop hebben we vier collecties, waarbij de Sublime Black Collection zeker wel de meest opvallende is. Vooral de combinatie van zwart met roodgoud en toermalijn valt op. Daarnaast is er een verfijnde basiscollectie met aanschuifringen, zodat je elk sieraad kunt combineren met zwart!

Bekijk onze collectie in onze webshop: Sublime-elements.nl

 

Wil jij ook een persoonlijk sieraad laten maken?

Wij ontwerpen graag samen met jou het sieraad waar je naar op zoek bent. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.
Of maak geheel vrijblijvend een afspraak om elkaar in onze werkplaats in Wijchen te ontmoeten.

Neem gerust contact met ons op!