Home » Nieuws » Blog » Zirkonium ring repareren
zirkonium ring repareren, goudsmid Teuns Design zirkonium specialist Wijchen Nijmegen

Zirkonium ring repareren

Wil je jouw zirkonium ring of een ander zirkonium sieraad laten repareren? Dat kan!

Zirkonium is een bijzonder metaal. Het is geen edelmetaal en heel hard. Het materiaal komt uit de titaanfamilie en heeft dus overeenkomstige eigenschappen met titanium. Bijvoorbeeld de hardheid en het (lichte) gewicht. Zoals je begrijpt is het werken met zirkonium onder andere door de hardheid bewerkelijk. Je kunt het bijvoorbeeld niet solderen. Een ring groter of kleiner maken gaat dan ook niet zo eenvoudig als bij goud.  Omdat zirkonium sieraden steeds populairder worden om te dragen, komt het ook vaker voor dat een zirkonium sieraad een reparatie nodig heeft.

Wij werken al meer dan tien jaar met zirkonium. Doordat Teun ooit als metaalbewerker zijn loopbaan is begonnen, heeft hij veel kennis en ervaring met materialen zoals zirkonium en titanium. heb je jouw zirkonium sieraad ergens anders aangeschaft, maar heb je een reparatie nodig? Geen probleem. Je kunt gewoon bij ons terecht. Voor welke reparaties kun je bij ons terecht? Je kunt bijvoorbeeld je ring kleiner later maken, groter, een steenzetting laten repareren. Er is van alles mogelijk. Zirkonium is van zichzelf grijs. De zwarte kleur krijg je door het materiaal te verhitten. Bij een reparatie letten we daarom ook op de kleur. Als je een zirkonium ring wilt laten repareren, of een ander sieraad natuurlijk, neem dan contact op door te mailen of het contactformulier in te vullen.

Wil je meer weten over zirkonium sieraden? Kijk dan eens op de pagina Zirkonium sieraden. Of neem eens een kijkje in onze webshop waar we een speciale lijn hebben gemaakt van zwarte zirkonium sieraden, gecombineerd met roodgoud en geelgoud. Deze heet de Sublime Black Collection.

Teuns Design werkplaats gieten technieken

Persoonlijke aandacht

Wij werken op afspraak

Persoonlijke aandacht voor jou vinden wij bij Teuns Design belangrijk en we halen voldoening uit het afleveren van een sieraad dat helemaal naar jouw wens is. Daarom werken wij op afspraak. En ben je eenmaal in het bezit van een prachtig, persoonlijk sieraad? Dan geven wij je graag tips hoe je lang plezier van jouw sieraden kunt hebben. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken. Ons atelier is gevestigd in het New Road Complex in Wijchen, vlakbij Nijmegen.