Home » Nieuws » Een goede vingerafdruk maken
Wit gouden herinneringsring met vingerafdrukken van ouders van Teuns Design goudsmid Wijchen

Een goede vingerafdruk maken

Hoe maak je een goede vingerafdruk?

Om een vingerafdruk in een sieraad te laten graveren kun je op verschillende manieren de vingerafdruk aanleveren. We leggen je graag uit hoe je een goede vingerafdruk maakt.

Inkt

Het makkelijkste is om met een stempelkussen en papier aan de slag te gaan. Je maakt een vel papier langs de rand vol met afdrukken. Een tip is om telkens één vinger in de inkt te drukken en dan net zolang met die vinger op het papier afdrukken te maken tot de inkt niet meer voldoende afgeeft. Druk niet te hard op het papier en rol niet met je vingertop. Dan krijg je het mooiste resultaat. Dit kun je met iedere vinger herhalen. Samen met jou zoeken we de mooiste afdruk uit. Deze methode heeft de voorkeur, omdat de afdruk diep en duidelijk is en daardoor geschikt voor een lasergravure.

Vingerafdruk van kinderen

De vingerafdruk van (kleine) kinderen is nog erg fijntjes en minder goed zichtbaar. Daardoor is met een inktafdruk op papier de structuur vaak niet zo mooi te zien. De lijntjes staan dan te dicht op elkaar bijvoorbeeld. Ook is het moeilijk om precies de juiste druk uit te oefenen voor een kind. Daarom hebben we een tip voor je om dit anders aan te pakken. Kleur de vingertop in met (grafiet)potlood. Kopieer daarna met een plakbandje de vingerafdruk op papier door eerst het plakbandje kort op de vinger te drukken en daarna op een papier te plakken.

Siliconen

Wanneer een dierbare een ernstig ziekbed heeft of overleden is, is het niet zo eenvoudig om een vingerafdruk af te nemen. De manier zoals deze bij kleine kinderen wordt gebruikt is een mogelijkheid. Je kunt ook een vingerafdruk maken met behulp van siliconen. De afdruk met behulp van siliconen is minder diep en daarom heeft een afdruk op papier de voorkeur. Een siliconensetje is verkrijgbaar bij de begrafenisondernemer. Wij verkopen deze setjes ook los.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een vingerafdruk op een sieraad? Of heb je nog vragen over het maken van een goede vingerafdruk? Lees dan hier verder, of maak een afspraak door het contactformulier in te vullen of te mailen naar info@teunsdesign.nl

Teuns Design werkplaats gieten technieken

Persoonlijke aandacht

Wij werken op afspraak

Persoonlijke aandacht voor jou vinden wij bij Teuns Design belangrijk en we halen voldoening uit het afleveren van een sieraad dat helemaal naar jouw wens is. Daarom werken wij op afspraak. En ben je eenmaal in het bezit van een prachtig, persoonlijk sieraad? Dan geven wij je graag tips hoe je lang plezier van jouw sieraden kunt hebben. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken. Ons atelier is gevestigd in het New Road Complex in Wijchen, vlakbij Nijmegen.