Home » Nieuws » Van losse bedels naar aanschuifbedel
Gouden Pandora bedel Teuns Design goudsmid Wijchen

Van losse bedels naar aanschuifbedel

Bijzonder en persoonlijk

Het blijft voor ons een bijzonder voorrecht om speciaal maatwerk af te mogen leveren. Maatwerk dat een verhaal verteld. Soms een vrolijk verhaal, maar vaak ook het verdriet door het moeten missen van een dierbare persoon. Het is elke keer weer bijzonder om een mooi herinneringssieraad te mogen maken dat symbool staat voor het leven en de mooie herinneringen die een mens achterlaat. Deze keer mochten we van een bedelarmbandje een nieuwe bedel maken. De nieuwe bedel moest passen om de Pandora armband van de klant. Op deze manier kon zij de geliefde kinderbedels blijven dragen op een nieuwe manier. Graag geef ik een kijkje in ons atelier om te laten zien hoe deze bedel tot stand gekomen is.

Bedels vertellen een persoonlijk verhaal

Een bedelarmband is een heel persoonlijk sieraad. De bedels vertellen het unieke verhaal van de eigenaresse. In de tweede helft van de twintigste eeuw worden bedelarmbandjes steeds vaker cadeau gegeven aan kinderen. De bedelarmband, of soms bedelketting, kan een heel leven worden vol gespaard met bedels die herinneren aan bijzondere gebeurtenissen of personen. Soms worden de bedelarmbandjes niet meer gedragen. Maar omdat de bedels vaak een emotionele waarde hebben, is het jammer om ze in een doosje te bewaren. In deze fotoserie wil ik laten zien hoe Teun onlangs van losse, gouden bedels één nieuwe aanschuifbedel heeft gemaakt.

Het werkproces

Teun is begonnen met het maken van een rechthoekige buis. Eerst een buis van proefmateriaal en daarna de buis van goud. Nadat deze gesoldeerd was heeft hij de zijkanten met de ronde ringetjes bevestigd. Daarna zijn aan de hand van een schets de bedels één voor één op de buis gesoldeerd. De bedels zijn eerst gehalveerd door te schuren. Omdat de bedels erg dun en kwetsbaar waren was het een uitdaging om ze in één keer foutloos op de buis te krijgen. Dat is goed gelukt.

Het eindresultaat

De laatste stap in het proces is de afwerking van de bedel. De figuren worden glanzend afgewerkt. De ondergrond wordt mat gemaakt, waardoor een mooi contrast ontstaat.  Wil je ook een nieuw sieraad laten maken van een erfstuk of ander dierbaar sieraad? Neem dan gerust contact met ons op om een afspraak te maken. Samen kunnen we dan de mogelijkheden bekijken.

Gouden Pandora bedel ram beer Teuns Design goudsmid Wijchen  Gouden bedel dolfijn Teuns Design goudsmid Wijchen
Babette
Teuns Design werkplaats gieten technieken

Persoonlijke aandacht

Wij werken op afspraak

Persoonlijke aandacht voor jou vinden wij bij Teuns Design belangrijk en we halen voldoening uit het afleveren van een sieraad dat helemaal naar jouw wens is. Daarom werken wij op afspraak. En ben je eenmaal in het bezit van een prachtig, persoonlijk sieraad? Dan geven wij je graag tips hoe je lang plezier van jouw sieraden kunt hebben. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken. Ons atelier is gevestigd in het New Road Complex in Wijchen, vlakbij Nijmegen.