Home » Nieuws » Een speciale Pink Ribbon hanger voor mijn zus

Een speciale Pink Ribbon hanger voor mijn zus

Het is oktober. Borstkankerbewustzijnmaand. Borstkanker was een getal voor mij. Eén op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. Een hoog getal, maar het zei me niets. Totdat mijn zus borstkanker kreeg. En ineens was zij die ene uit zeven vrouwen. Het was de kerstperiode voordat Corona de wereld in zijn greep kreeg. Met de sinterklaasviering enkele weken daarvoor had ik nog gekscherend gezegd: laten we een gezinsfoto maken, want je weet nooit wanneer we weer allemaal bij elkaar zijn. Of ons dat gegeven is. We wisten nog van niets.

Een periode van onderzoeken en wachten brak aan voor mijn zus. Het goede nieuws was dat ze er heel vroeg bij was: het zou ‘slechts’ bij een operatie blijven. Maar die operatie viel niet mee. En herstellen in een periode van Lockdowns terwijl je op grote afstand van je familie woont, brengt naast angst en zorgen ook eenzaamheid met zich mee. Natuurlijk was het goed nieuws dat er geen hormoon- en chemotherapie nodig waren. Maar daarmee mag het niet klein gemaakt worden. Van het herstel en de pijn heb ik weinig meegekregen door de afstand en de beperkte mogelijkheid om op bezoek te gaan. Daaraan terugdenkend kan ik niet anders dan verdrietig zijn dat mijn zus alles op eigen kracht heeft moeten doen.

Het is nu oktober 2021 en mijn zus heeft haar kracht terug gevonden. Want je zult versteld staan hoeveel moed er in elk teen te vinden is, zeg ik altijd. Het is bijzonder dat ik bevoorrecht ben om vanaf dit jaar, vanaf mijn veertigste, jaarlijks op controle te mógen. Ieder jaar mag ik mijn borsten laten controleren in het ziekenhuis. Tien jaar eerder dan andere vrouwen. Omdat mijn zus borstkanker heeft gehad. Ik vind dat álle vrouwen vanaf hun veertigste hun borsten zouden moeten mogen laten controleren in het ziekenhuis. Het ontdekken van borstkanker in een vroeg stadium is zo belangrijk. Mijn zus is daar een goed voorbeeld van.

Ik ben dankbaar dat mijn zus weer aan het opkrabbelen is na deze moeilijke periode. Daarom wilde ik iets voor haar maken: een Pink Ribbon hanger. Het roze lintje is symbolisch, maar de kleur draagt niet voor iedereen fijn. En als je een hanger dagelijks wilt dragen, mag de kleur best anders zijn dan roze. Het symbool blijft hetzelfde. Goud, zilver, zwart… Ik koos voor mijn zus voor zwart. Want ik hou van zwart zirkonium. En ik hou van mijn zus. En dat we nog maar veel feestdagen met elkaar mogen vieren!

Babette

[one_half]Pink Ribbon hanger zwart zirkonium door Teuns Design goudsmid in Wijchen[/one_half]

[one_half_last]Wil je ook een zwarte Pink Ribbon hanger? Deze maken wij op bestelling. De opbrengst van de zwarte zirkonium Pink Ribbon hanger gaat naar het KWF. Want we dragen graag ons steentje bij aan onderzoek en vroege opsporing van borstkanker. Je kunt contact opnemen via info@teunsdesign.nl of het contactformulier invullen.[/one_half_last]

 

Teuns Design werkplaats gieten technieken

Persoonlijke aandacht

Wij werken op afspraak

Persoonlijke aandacht voor jou vinden wij bij Teuns Design belangrijk en we halen voldoening uit het afleveren van een sieraad dat helemaal naar jouw wens is. Daarom werken wij op afspraak. En ben je eenmaal in het bezit van een prachtig, persoonlijk sieraad? Dan geven wij je graag tips hoe je lang plezier van jouw sieraden kunt hebben. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken. Ons atelier is gevestigd in het New Road Complex in Wijchen, vlakbij Nijmegen.