Home » Nieuws » Nieuws » Teuns Design organiseert Kennis Café over Zeeuwse Knop
Zeeuwse Knop Kennis Café door Teuns Design Wijchen Nederlands Gilde voor Goudsmeden

Teuns Design organiseert Kennis Café over Zeeuwse Knop

Kennis Café: Filigrain | Zeeuwse knop

Kennis Café voor goudsmeden

Een belangrijke pijler voor het Nederlands Gilde van Goudsmeden ( NGG ) is het delen van kennis door goudsmeden met hun collega’s. Meestergoudsmeden nemen hierin veelal het initiatief. Het organiseren van Kennis Café’s is hier een middel voor. Tijdens een Kennis Café komen goudsmeden bijeen om van elkaar te leren over een vooraf vastgesteld onderwerp. Op zaterdag 4 november organiseert Teuns Design een bijzonder Kennis Café over de Zeeuwse Knop in het atelier in Wijchen. Dhr. den Hartog, gepensioneerd goudsmid uit Schoonhoven, komt zijn vakkennis delen. Mijnheer den Hartog is met pensioen en heeft zijn hele leven met de hand Zeeuwse knoppen gemaakt met filigrain techniek. Graag wil hij zijn kennis van dit ambacht overdragen zodat deze niet verloren gaat.

Zeeuwse Knop

Tijdens het kennis Café zal mijnheer den Hartog vertellen over Zeeuwse Knoppen en hun historie. Onderdelen van het maken van een Zeeuwse Knop zijn onder andere draad trekken, kabel vlechten en filigrain. Hij zal de filigrain techniek demonstreren die gebruikt werd om een Zeeuwse Knop met de hand te maken. De aanwezige goudsmeden kunnen al hun vragen stellen over de technieken die mijnheer den Hartog gebruikt. Natuurlijk zal er ook gebrainstormd worden over het toepassen van de filigrain techniek in het huidige werk. Lees na afloop ons blog op de website. Wil je meer lezen over technieken die wij in ons atelier gebruiken, kijk dan bijvoorbeeld ook eens bij walsen en gieten.

Teuns Design werkplaats gieten technieken

Persoonlijke aandacht

Wij werken op afspraak

Persoonlijke aandacht voor jou vinden wij bij Teuns Design belangrijk en we halen voldoening uit het afleveren van een sieraad dat helemaal naar jouw wens is. Daarom werken wij op afspraak. En ben je eenmaal in het bezit van een prachtig, persoonlijk sieraad? Dan geven wij je graag tips hoe je lang plezier van jouw sieraden kunt hebben. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken. Ons atelier is gevestigd in het New Road Complex in Wijchen, vlakbij Nijmegen.