Home » Nieuws » Verantwoord goud: wij dragen ons steentje bij!
Goud convenant getekend door Teuns Design goudsmid Wijchen

Verantwoord goud: wij dragen ons steentje bij!

Verantwoord goud

Goudconvenant

Verantwoord goud gebruiken is niet langer meer bijzonder, maar een must. Het Nederlandse Gilde voor Goudsmeden, waar wij lid van zijn, heeft het IMVO convenant ondertekend. Ook wij hebben onze handtekening onder dit convenant gezet. Nederland is goed voor 2% van de globale goudconsumptie. Nederlandse juweliers en goudsmeden gebruiken, net als wij, hoofdzakelijk gerecycled goud. Daarmee lijkt het tekenen van het convenant een druppel op een gloeiende plaat. Maar iedere stap is er één op de weg naar een duurzame en schone sector. Het doel van het convenant is dat we met elkaar streven naar een productie- en handelsketen waarbij betere arbeidsomstandigheden en bescherming van het milieu belangrijke pijlers zijn.

Verantwoord goud gebruiken

Wij bestellen ons goud alleen bij leveranciers die het goudconvenant hebben ondertekend. Daarnaast kunnen wij als goudsmid oud goud verwerken. Je kunt je oude sieraden bij ons inleveren en daar een nieuw sieraad van laten maken. Daarnaast bewaren wij ons goudafval en recyclen dit. Wij zijn specialist in het vermaken van bestaande sieraden. Op deze manier kun je mooie materialen die je in het bezit hebt hergebruiken. We kunnen sieraden combineren, nieuw leven inblazen door te restylen of je kunt ze inleveren om iets nieuws te laten maken. Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen aan een duurzame goudconsumptie.

Persoonlijk advies

Wellicht hebben we je op het idee gebracht om in je sieradendoos te gaan kijken wat er in zit. Misschien een erfstuk dat niet naar je smaak is, een ring die je niet meer past of een armband met een kapotte schakel. Wij denken graag met je mee op welke manier we weer een mooi sieraad voor je kunnen maken van de materialen die je hebt. Hergebruik is een duurzame keuze en zo kunnen we kleine stappen nemen naar verantwoord goud. Voor de toekomst van onze kinderen. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Tot ziens in ons atelier!

 

 

 

Teuns Design werkplaats gieten technieken

Persoonlijke aandacht

Wij werken op afspraak

Persoonlijke aandacht voor jou vinden wij bij Teuns Design belangrijk en we halen voldoening uit het afleveren van een sieraad dat helemaal naar jouw wens is. Daarom werken wij op afspraak. En ben je eenmaal in het bezit van een prachtig, persoonlijk sieraad? Dan geven wij je graag tips hoe je lang plezier van jouw sieraden kunt hebben. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken. Ons atelier is gevestigd in het New Road Complex in Wijchen, vlakbij Nijmegen.